header banner
Default

Om €100000 te sparen, moet je dit in tien jaar opzij leggen


Circle Lanceert Euro Stablecoin op Ethereum

Foto: Olegs Petuhovs/Shutterstock

Met de stijgende inflatie wordt het voor de gewone burger steeds meer een opgave om geld opzij te leggen. Financiële doelen is iets wat voor velen erg belangrijk is maar het macro-economische klimaat maakt het steeds lastiger om deze daadwerkelijk te behalen. €100.000 zal voor veel mensen een mooi financieel mijlpaal zijn om bij elkaar te sprokkelen, maar hoeveel zul je iedere maand hiervoor moeten sparen om over 10 jaar dit op je rekening te hebben?

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

€100.000 op je rekening

VIDEO: KAN JE IN 10 JAAR MILJONAIR WORDEN? | In deze video de beste tips!
Vastgoedmentor

Het investeren van je zuurverdiende centen in bijvoorbeeld crypto als bitcoin (BTC) of andere activa lijkt vandaag de dag steeds belangrijker te worden om je koopkracht te behouden of te vergroten. Wanneer je ervoor kiest om een deel van je geld te beleggen ontkom je echter niet aan de bijbehorende risico’s. Je rendement is allesbehalve gegarandeerd en het is mogelijk dat je je inleg verliest. In 2022 verloor de cryptomarkt bijvoorbeeld een gigantisch deel van zijn waarde. De verliezen liepen bij sommige altcoins zelfs op tot meer dan 90 procent.

Ook kun je ervoor kiezen om je geld gewoonweg te sparen. Tegenwoordig ontvang je hier nauwelijks rente op, maar er komt ook een stuk minder risico om de hoek kijken. Het opzij leggen van geld kan een goede manier zijn om een financiële buffer op te bouwen. Mensen met een laag risicoprofiel kunnen het traditionele sparen ook gebruiken voor grote uitgaven zoals een auto of een huis.

Wanneer je iedere maand €833,50 aan de kant zet voor een periode van 10 jaar, heb je aan het einde van de rit een vermogen van maar liefst een ton opgebouwd. Nu lijkt dit natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien de kosten iedere maand snel oplopen. Volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek was het gemiddelde netto-inkomen in 2021 gelijk aan €2.798 per maand. Wanneer je ook nog met vaste lasten van ongeveer €800 rekent bovenop je maandelijkse investering, zul je nog ongeveer €1.165 overhouden om te besteden aan levensonderhoud en leuke dingen.

Slim besparen

VIDEO: Do YOU have $10,000 saved up? 😳 #finance #shorts #money #investing #savings #disney
JC Rodriguez

Sleutelen aan je vaste lasten is vanzelfsprekend een hele opgave. Daarentegen kun je iedere maand flink besparen op kleine, alledaagse uitgaven. Met kleine aanpassingen kun je al gauw een groot bedrag besparen op maandbasis. Veel aankopen lijken weinig schade te verrichten maar probeer je eens bewust te worden van al jouw kosten en kijk welke aankopen je wellicht tot de prullenbak kan verwijzen.

Sources


Article information

Author: Theresa Tyler

Last Updated: 1698395042

Views: 1142

Rating: 3.6 / 5 (74 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Theresa Tyler

Birthday: 1935-05-15

Address: 18548 Matthew View, Isaiahbury, UT 91792

Phone: +4144282811485322

Job: Biomedical Engineer

Hobby: Coffee Roasting, Running, Knitting, Orienteering, Tennis, Skydiving, Backpacking

Introduction: My name is Theresa Tyler, I am a tenacious, Determined, esteemed, radiant, striking, Precious, receptive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.