header banner
Default

Cryptobeurs HTX, eerder bekend als Huobi, werd gehackt en verloor $8 miljoen


Table of Contents

Cryptobeurs HTX is gehackt en daardoor 500 ether (ETH) verloren. Daarmee is het bedrijf van Justin Sun ongeveer $8 miljoen kwijt geraakt.

Hack bij HTX

VIDEO: HTX (Huobi) Hacker Returns $8 Million In Stolen Crypto – And Leaves This Message Behind
oca

HTX heette voorheen ook wel Huobi, een naam die al jaar en dag mee gaat in de cryptomarkt. De hack vond afgelopen zondag plaats en werd onmiddellijk in kaart gebracht. De verliezen zijn door de beurs zelf gedekt en het geld van klanten is veilig, aldus Sun op X.

Het lijkt mis te zijn gegaan bij een van de hot wallets van HTX. Sinds deze in maart wordt gebruikt, heeft het meer dan $500 miljoen aan stortingen van Binance ontvangen, volgens data van Arkham.

"$8 miljoen vertegenwoordigt een relatief klein bedrag in vergelijking met de $3 miljard aan activa die onze gebruikers bezitten. Het komt ook neer op slechts twee weken inkomsten voor het HTX-platform."

"Als gevolg hiervan zijn alle fondsen veilig en zijn de handelsactiviteiten gewoon doorgegaan. We hebben alle problemen onmiddellijk aangepakt en opgelost, waardoor het platform zonder vertraging in de normale staat is hersteld."

Het is niet bekend wie er achter de hack zit.

Onlangs had een andere beurs, CoinEx, ook al problemen met een hack. Zij verloren maar liefst $54 miljoen aan cryptovaluta dankzij het hackerscollectief Lazarus Group uit Noord-Korea. Na een aantal dagen opnames te hebben gepauzeerd, draait alles ook bij deze beurs ook weer zoals tevoren.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Sources


Article information

Author: Kayla Tyler

Last Updated: 1698456362

Views: 614

Rating: 3.6 / 5 (104 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kayla Tyler

Birthday: 2011-07-28

Address: 635 Caleb Ville Suite 243, Pattersonfort, HI 62446

Phone: +3936978882244748

Job: Landscape Architect

Hobby: Camping, Cycling, Stargazing, Traveling, Playing Piano, Poker, Painting

Introduction: My name is Kayla Tyler, I am a striking, sincere, bold, forthright, risk-taking, unguarded, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.