header banner
Default

Crypto Rewind 36: De overheid helpt Bitcoin-miners met miljoenen


Elke week blikken we terug op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. Twee weken geleden deed de bitcoin koers niet zoveel, wat grotendeels te maken had met een wispelturige beleidsmaker. Toch waren er signalen dat de adoptie van cryptocurrencies blijft groeien. Afgelopen week manifesteerde die adoptie zich in goed nieuws voor crypto miners, en in een progressieve ECB.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

ECB geen fan van stablecoins, wel van digitale euro

Waar de securities and exchange commission (SEC) nog steeds gaat voor onduidelijke regulatie probeert de Europese Centrale Bank (ECB) juist constructieve regulatie door te voeren. Zo zou digitale euro grote veranderingen gaan bieden. Europese overheidsinstanties zijn geen fan van stablecoins, dat is inmiddels duidelijk.

Volgens de ECB zijn deze tokens een gevaar voor de privacy van consumenten, daarom ziet het zijn eigen Central Bank Digital Currency (CBDC) als een beter alternatief. Het instituut noemde zelfs PayPal’s PYUSD-stablecoin een direct gevaar voor Europeanen. PayPal heeft immers een winstoogmerk en heeft dus financieel baat bij meer gebruikersinformatie.

Bitcoin miners worden slapend rijk

Crypto mining is tegenwoordig iets waar overheden niet al te blij van worden. Een aantal miners zijn namelijk zó groot dat ze een enorme hoeveelheid energie nodig hebben. Maar in augustus kampte de Amerikaanse staat Texas met een hittegolf, waardoor airconditioners in de staat massaal veel elektriciteit verbruikten. Hierdoor kan het elektriciteitsnet overbelast raken.

Miningbedrijven hebben een regeling met de overheid van deze staat, waardoor ze betaald krijgen als ze hun apparaten uitzetten tijdens perioden van enorme vraag, zoals nu. Dat voorkomt dat het netwerk grotere problemen krijgt, zoals blackouts in de gehele staat. Afgelopen augustus sleepte de miner Riot Platforms een recordbedrag aan deze vergoedingen binnen. Zo werd het letterlijk slapend rijk.

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

BTC miners zijn duur? Nu niet meer

Een klein bedrijfje heeft een creatieve oplossing bedacht voor de dure bitcoin mining-apparaten. Een minuscuul apparaatje geschikt voor bitcoin mining kost namelijk maar 2,80 euro. Zo zou iedereen met interesse in de miningindustrie kunnen stappen, zonder dat je daar complete loodsen vol met hardware voor nodig hebt.

Uiteraard zal dit kleine apparaatje vrijwel geen concurrentie vormen voor bedrijven als hierboven benoemd. Desalniettemin biedt de nieuwe miner een aantal voordelen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

2e grootste bitcoin HODL’er geïdentificeerd

Verder weten we dankzij het on-chain analysebureau Arkham Intelligence wie de op één na grootste eigenaar van bitcoin (BTC) is. Dat was niet zo gemakkelijk te achterhalen dan je zou denken, want de coins zouden zijn verspreid over maar liefst 1.750 walletadressen. Het blijkt dat dit allemaal wallets van beursfondsaanbieder Grayscale zijn.

Ethereum oprichter dumpt tokens

Ook opvallend: Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin is het niet eens met de keuzes van MakerDAO. De uitgever van de DAI-stablecoin heeft plannen om over te stappen op een volkomen nieuwe blockchain, waarvoor het de Solana (SOL) blockchain wil kopiëren. Maar Buterin vindt dit helemaal geen goed plan, en heeft daarom voor ongeveer 700.000 dollar aan MKR-tokens verkocht.

Sources


Article information

Author: Alec Murphy

Last Updated: 1698086163

Views: 1289

Rating: 4.3 / 5 (61 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Alec Murphy

Birthday: 2016-06-27

Address: 15516 Lutz Greens, Joshuachester, FL 89289

Phone: +3917919089658104

Job: Article Writer

Hobby: Hiking, Meditation, Running, Singing, Scuba Diving, Painting, Cross-Stitching

Introduction: My name is Alec Murphy, I am a important, unswerving, rare, unwavering, dear, risk-taking, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.