برای نصب وردپرس روی هاست لینوکسی ۵ دقیقه زمان لازم است، حتی اگر تازه کار باشید. پنل مدیریت هاست های لینوکسی به دو مدل Cpanel و Direct admin تقسیم می شود. در اینجا میخوام آموزش نصب وردپرس روی هاست Direct Admin را بگم. قبلا برای اینکه وردپرس را به زبان فارسی نصب کنیم باید نسخه فارسی آن را نصب میکردیم و برای به روزرسانی آن باید منتظر می موندیم تا وردپرس فارسی آن را ارائه بده. اما اکنون وردپرس از زبان فارسی هم پشتیبانی می کند. فقط کافی است موقع نصب زبان مورد نظر را فارسی انتخاب کنیم. بریم که تو ۵ دقیقه وردپرس رو در دایرکت ادمین نصب کنیم.
در مرحله اول نصب وردپرس روی هاست Direct Admin، باید آخرین ورژن وردپرس رو دانلود کنید. اگر هنوز این کارو نکردین میتونین از لینک زیر اقدام به دانلود آخرین نسخه وردپرس کنید:
در مرحله دوم باید وارد پنل مدیریتی خود شوید. برای اینکار باید آدرس دامنه خودتون رو به همراه ۲۲۲۲: وارد کنید تا صفحه ورود به هاستتون باز بشه. برای مثال اگر دامنه سایتتون example.ir باشه، باید به صورت example.ir:2222 بنویسید. با وارد کردن نام کاربری و پسورد به صفحه مدیریتی وارد می شوید.
بعد از وارد کردن نام کاربری و پسورد وارد صفحه اصلی کنترل پنل که به شکل زیر است می شوید. روی file manager کلیک کنید.
سپس روی public-html کلیک کنید. پوشه pubilc_html ریشه هاست شماست و شما باید در همین پوشه فایلهای وردپرس خود را آپلود و نصب کنید.
حالا روی پوشه وردپرس کلیک کنید و وارد آن شوید. باید تمام محتوا داخل پوشه رو به صفحه public-html منتقل کنید. اگر این کار رو انجام ندهید، برای اینکه آدرس سایت خودتون رو بخواهید به بقیه بدهید باید بعد دامنه wordpress/ رو هم بزنید که کار جالبی نیست. یعنی بطور مثال آدرس سایت شما example.ir/wordpress میشود. برای انتقال فایلها روی گزینه select سمت راست کلیک کنید تا همه فایلها انتخاب شوند. سپس اسکرول کنید و گزینه Add to Clipboard رو بزنید. حالا به بالای صفحه برید و روی Up a Level بزنید تا به صفحه public-html بروید.
برای راه اندازی یک سایت نیاز به پایگاه داده برای ذخیره دیتابیس خود دارید. برای ساخت پایگاه داده به صفحه اول دایرکت ادمین بروید. برای اینکار میتوانید روی دکمه HOME بالای صفحه سمت راست کلیک کنید تا به این صفحه منتقل شوید. حالا روی گزینه MySQL Management کلیک کنید.
حالا در صفحه باز شده روی Creat new Database کلیک کنید.
حالا باید تمام فیلدهای خواسته شده را پر کنید. فیلدها به ترتیب عبارت اند از:
سپس دکمه Create را بزنید تا دیتابیس ساخته شود.
در صفحه بعدی، اطلاعات دیتابیس ساخته شده به شما نمایش داده میشود. حتما آنها را یادداشت کنید.
در این مرحله برای نصب وردپرس روی Direct Admin باید آدرس سایت خود را در مروگر وارد کنید. در صورتی که تمام مراحل را به درستی انجام داده باشید، هنگام وارد کردن آدرس سایت خود در مرورگر با صفحهای مطابق شکل زیر مواجه می شوید. روی گزینه بزن بریم کلیک کنید.
در مرحله بعد به این صفحه هدایت می شوید. در قسمت نام پاگاه داده باید نام پایگاه داده ساخته شده، نام کاربری و رمز وارد شده در مراحل قبل را اینجا وارد کنید. یک نام برای ادامه پیشوند جدول خود انتخاب کنبد و روی دکمه فرستادن بزنید.
با زدن دکمه فرستادن وارد صفحهای مطابق شکل زیر میشوید که باید روی دکمه اجرای نصب کلیک کنید.
حالا باید عنوان سایت، نام کاربری، پسورد ورود به سیستم وردپرس و ایمیل ادمین را مشخص کنید تا نصب وردپرس روی هاست Direct Admin انجام شود. در انتها روی دکمه راه اندازی وردپرس کلیک کنید. با این کار نصب وردپرس روی هاست Direct Admin به طور تمام و کامل انجام میشود و شما میتوانید با استفاده از نام کاربری و پسوردی که تعریف کردید وارد سیستم وردپرس خود شوید.
حالا نصب وردپرس روی هاست Direct Admin شما با موفقیت انجام شده است. میتوانید از این پس با وارد کردن نام کاربری و پسورد وارد پنل مدیریت وردپرس خود شوید.
شاید ما تا 10 سال پیش به راحتی میتونستیم بدون اینترنت زندگی کنیم، ولی در حال حاضر اگر اینترنت 24 ساعت قطع بشه زندگی ما مختل میشه. شاید همین اتفاق هم در آینده ای نزدیک برای ارزهای دیجیتال بیوفته و ما بگیم چطور بدون ارزهای دیجیتال زندگی کنیم.