برای نصب وردپرس روی هاست لینوکسی ۵ دقیقه زمان لازم است، حتی اگر تازه کار باشید. پنل مدیریت هاست های لینوکسی به دو صورت Cpanel و Direct admin است. امروز میخوام آموزش نصب وردپرس روی هاست Cpanel را بگم. قبلا برای اینکه وردپرس را به زبان فارسی نصب کنیم باید نسخه فارسی آن را نصب میکردیم و برای به روزرسانی آن باید منتظر می موندیم تا وردپرس فارسی آن را ارائه بده. اما اکنون وردپرس از زبان فارسی هم پشتیبانی می کند. فقط کافی است موقع نصب زبان مورد نظر را فارسی انتخاب میکنیم. بریم که با هم مراحل نصب رو پیش بریم.
در مرحله اول باید آخرین ورژن وردپرس رو دانلود کنید. اگر هنوز این کارو نکردین میتونین از لینک زیر اقدام به دانلود آخرین نسخه وردپرس کنید:
حالا روی public-html سمت چپ کلیک کنید. پوشه pubilc_html ریشه هاست شماست و شما باید در همین پوشه فایلهای وردپرس خود را آپلود و نصب کنید.
برای آپلود فایل وردپرس سمت چپ بالای صفحه روی دکمه Upload کلیک کنید. دقت کنید برای اینکار باید فایل وردپرس شما بصورت zip باشد.
بعد از آپلود فایل فشرده وردپرس نوبت به Extract کردن فایل آن میرسد. با کلیک راست روی فایل وردپرس و انتخاب گزینه Extract فایل را از حالت فشرده خارج کنید. سپس میتوانید فایل zip وردپرس را پاک کنید. اگر سعی کنید همیشه فضای هاست خود را منظم نگه دارید به سرعت سایت کمک بزرگی میکنید.
حالا روی پوشه wordpress کلیک کنید و وارد آن شوید. باید تمام فایل های موجود در این پوشه رو به پوشه اصلی public-html منتقل کنید. برای این کار روی گزینه select all بالای صفحه کلیک، سپس گزینه move را بزنید. همانطور که در عکس زیر میبینید باید آدرس public-html را وارد کنید. سپس روی دکمه move files کلیک کنید و منتظر بمانید تا فایلها به کلی منتقل شوند. بعد از اتمام انتقال فایل ها پوشه wordpress را پاک کنید.
حالا نوبت ساخت پایگاه داده است. چون سایت شما قرار است اطلاعاتی را در دل خود داشته باشد میدانید باید یک پایگاه اده بسازید. برای این منظور در پنل هاست بر روی گزینه MySQL database کلیک کنید:
در این مرحله برای نصب وردپرس روی Cpanel باید آدرس سایت خود را در مروگر وارد کنید. در صورتی که تمام مراحل را به درستی انجام داده باشید، هنگام وارد کردن آدرس سایت خود در مرورگر با صفحهای مطابق شکل زیر مواجه می شوید. روی گزینه بزن بریم کلیک کنید.
در مرحله بعد به این صفحه هدایت می شوید. در قسمت نام پایگاه داده باید نام پایگاه داده ساخته شده، نام کاربری و رمز وارد شده در مراحل قبل را اینجا وارد کنید. یک نام برای ادامه پیشوند جدول خود انتخاب کنبد و روی دکمه فرستادن بزنید.
با زدن دکمه فرستادن وارد صفحهای مطابق شکل زیر میشوید که باید روی دکمه اجرای نصب کلیک کنید.
حالا باید عنوان سایت، نام کاربری، پسورد ورود به سیستم وردپرس و ایمیل ادمین را مشخص کنید تا نصب وردپرس روی هاست Cpanel انجام شود. در انتها روی دکمه راه اندازی وردپرس کلیک کنید. با این کار نصب وردپرس روی هاست Cpanel به طور تمام و کامل انجام میشود و شما میتوانید با استفاده از نام کاربری و پسوردی که تعریف کردید وارد سیستم وردپرس خود شوید.
شاید ما تا 10 سال پیش به راحتی میتونستیم بدون اینترنت زندگی کنیم، ولی در حال حاضر اگر اینترنت 24 ساعت قطع بشه زندگی ما مختل میشه. شاید همین اتفاق هم در آینده ای نزدیک برای ارزهای دیجیتال بیوفته و ما بگیم چطور بدون ارزهای دیجیتال زندگی کنیم.